Lángosárak 2021 vs. 2022

Mennyit drágult alig egy év alatt a sajtos-tejfölös a budapesti strandokon, fürdőkben? – mutatunk két szubjektív, mégis szemléletes ártáblát Vakmajomtól.

2021. június, Dagály fürdő Fotó: Vakmajom Facebook-oldala
2022. április, Palatinus strand és fürdő Fotó: Vakmajom Facebook-oldala

Drága strandszezon

A budapesti történelmi fürdőkben nagy a forgalom, de a járvány előtti eredményeket nem tudták megismételni, mert a rezsiköltség nő, a belépőjegyek árát viszont nyárig nem emelhetik – írta április végén a VG.hu.

Az energiaár-robbanás, az élet minden területét érintő folyamatos drágulások és a munkabérköltségek jelentős növekedése ellenére a tavalyi áron adja a fürdőbelépőket a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., (BGYH) amely önkormányzati tulajdonú vállalatként a kormány határozata értelmében június végéig nem emelhet árat. Ez az idén már 750 millió forint kiesést okoz – tájékoztatta a gazdasági lapot Szűts Ildikó, a vállalat vezérigazgatója.

A jegyárstop után a történelmi fürdőkben várhatóan 20, a hazai vendégkörre épülő többi egységben, köztük a nyáron nyitva tartó strandokon 8,7 százalékkal drágulhatnak a jegyek. 

Lecsapott a lángosinfláció

“Budapest, belváros. A lángosinfláció új csúcsokra tört: már 2000 forint a sajtos-tejfölös, de mindent visz a lazacos, 6000-ért. Mócártgolyós nem volt” – jegyezte meg Vakmajom.