London le, Párizs fel

Megtörtént a lehetetlen: már nem Londonban van Európa legnagyobb összértékű részvénypiaca, hanem Párizsban. Vakmajom szerint a briteket egyértelműen a Brexit csinálta ki, amiatt kellenek a magasabb adók és megszorítások, amiatt veszítenek egyre a jelentőségükből, kiléptek a világ legnagyobb közös piacából.

Forrás: Bloomberg, Vakmajom Facebook-oldala

A franciák meg erőnyerők, főleg a luxusmárka-cégeikkel. A luxus jelek szerint jól bírja mostani gazdasági környezetet, beszédes, hogy a legnagyobb tőkeértékű európai cég lett az LVMH (Moët, Hennessy, Louis Vuitton) 364 milliárd dollár kapitalizációval, ami szinte alig veszített idén az értékéből. A globális felsőközéposztályt, a luxus vásárlóit, kevésbé tépázza az infláció, és Európa a világ ízlés- és divatdiktátora, arbiter elegantiae.

A briteknek az EU-ból való kiválással marha jól sikerült “visszaszerezni a kontrollt”… a piaci árazások szerint inkább elveszítették azt.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Amikor a kötvénypiac buktat kormányt

Vakmajom: A kötvénypiac buktatta meg a rövid életű legutolsó brit kormányt, mert a nem eléggé átgondolt, adócsökkentést hitelfelvételből, ergo újabb kötvények kibocsátásából, és nem kiadáscsökkentésből finanszírozni kívánt terveire körülbelül 100 bázisponttal megugrottak a brit kötvényfelárak.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztő-ségének álláspontját.