Magyarország jobban teljesít?!

Másnak nem furcsa ez a közismert szlogen? Időnként előbukkan és sose tudom, mit jelent. Ha azt mondom, „Balásy Zsolt jobban balettozik!”, akkor az olvasó joggal teszi fel a kérdést: kinél?! És egyébként, mit hívunk balettozásnak, ha az a cikkíróból jön?!

Na, bennem is hasonló kérdések tolulnak fel a „Magyarország jobban teljesít!” láttán. Úgyhogy, gondoltam, megnézem, az előző, 2008-09-es és a most érkező válság között eltelt időben mégis hogyan teljesített Magyarország.

Viszonyítási alapnak a legrelevánsabbnak tekinthető kelet-európai régiót választottam. A teljesítmény mérésére pedig… annak sok aspektusát megnéztem. Mi történt itt GDP, munkaerőpiac, hitelezés, demográfia és még sorolhatnám milyen területeken? Miben jó ez a teljesítmény és miben pocsék? És főleg, utolérjük-e már végre Ausztriát?

Szubjektív és felháborító válaszok a videóban. Mindenkinek csak saját felelősségére!

Forint long Új-Zélandon

HOLD After Hours. Vendégünk Móricz Dániel, akivel megbeszéljük, hogy le, vagy föl, hogy mire vagyunk hajlandók a győzelemért, valamint, hogy miért jó Új-Zélandon, rock and roll koncerten, vasárnap este forintot vásárolni.

A videókban magánvélemény hangzik el, ami nem kell, hogy egyezzen a HOLD Alapkezelő véleményével.

A videó tájékoztató/szórakoztató céllal készült, befektetési tanácsok nincsenek benne!