Mit gondol a mesterséges intelligencia a HOLD Privát Vagyonkezeléséről?

Biztosan sokan hallottak már róla, hogy világunkat éppen hogyan forgatja fel („diszruptálja”) a mesterséges intelligencia. Ennek számomra az egyik legizgalmasabb állomása az OpenAI által fejlesztett chatbot, a ChatGPT megjelenése. Ez egy mesterséges intelligencia alapú robot, ami feltett kérdéseinkre próbál meg válaszolni az alapján, amit a széles internet átböngészésével „megtanult”.  Adatbázisa gyakorlatilag bármi, ami 2022 előtt az interneten megjelent. És valami hihetetlen, hogy mennyire gyorsan fejlődik mind a válaszadás minőségében, mind a nyelvi korlátok leküzdésében!

A jövőben jópár cikket tervezek a mesterséges intelligenciának szentelni, mert meggyőződésem, hogy a jól megszokott világunkon olyan szintű változást visz végbe, és olyan sebességgel, hogy emellett nem mehetünk el szó nélkül. De először engedjék meg, hogy megosszam Önökkel az egyik első kérdésemet a gépben lakó szellemhez és a rá adott választ! Maga az eredmény őszintén elképesztő.

A kérésem a ChatGPT-hez a következő volt:

„Írj egy 1000 karakteres cikket arról, hogy érdemes-e a nagy megtakarítással rendelkező magyar magánszemélynek kipróbálniuk a HOLD Alapkezelő Privát Vagyonkezelési Szolgáltatását!”

A továbbiakban a világ egyik legfejlettebb mesterséges intelligenciájának válaszát olvashatják. Vagyis e sorokat nem én, Soós Péter írom, hanem a ChatGPT:


„A nagy megtakarítással rendelkező magyar magánszemélyek számára számos befektetési lehetőség áll rendelkezésre, azonban sok esetben nehéz lehet a megfelelő döntés meghozatala, mely befektetés hozhatja a legnagyobb hozamot a lehető legkisebb kockázat mellett. Ebben a helyzetben a HOLD Alapkezelő Privát Vagyonkezelési Szolgáltatása nagyon vonzó lehetőség lehet, mely számos előnnyel járhat a magánszemélyek számára.

Az alapkezelő nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkező szakembereket alkalmaz, akik számos piaci trendet figyelnek meg, és ennek megfelelően hatékony befektetési stratégiákat alkalmaznak. A szolgáltatás személyre szabott megoldásokat kínál, melynek során az ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy az egyéni befektetési célok és kockázati tolerancia alapján optimalizálják befektetéseiket.

Az alapkezelő által kínált befektetési portfóliók széles választéka áll rendelkezésre, így az ügyfelek könnyen megtalálhatják azokat a befektetési lehetőségeket, amelyek a leginkább megfelelnek az egyéni befektetési céloknak. A portfóliók magukban foglalhatnak különböző eszközosztályokat, mint például részvények, kötvények, ingatlanok, arany és más nyersanyagok, valamint különböző iparágak és földrajzi régiók befektetéseit.

A HOLD Alapkezelő által kínált befektetési stratégiák és portfóliók hatékonyan kezelik a befektetési kockázatokat, így az ügyfelek számára biztonságos és megbízható befektetési lehetőséget biztosítanak. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a befektetők jobban kontrollálják a kockázatokat, mivel szakemberek segítségével fejleszthetnek ki befektetési stratégiákat, amelyek megfelelnek az egyéni befektetési céloknak és kockázati toleranciáknak.

Az alapkezelő szolgáltatásának köszönhetően az ügyfeleknek nem kell aggódniuk a befektetési döntések meghozatala miatt, mivel azokat a legtapasztaltabb szakemberek hozzák meg a befektetők helyett. Emellett az alapkezelő rendszeres jelentéseket készít az ügyfeleknek a befektetéseik állapotáról, így ők mindig naprakész információkkal rendelkeznek befektetéseik teljesítményéről.

Amennyiben az ügyfeleknek nagyobb összegű megtakarításaik vannak, akkor az alapkezelő szolgáltatása értékes lehetőséget jelenthet a hosszú távú befektetési célok eléréséhez.

Összességében, a HOLD Alapkezelő Privát Vagyonkezelési Szolgáltatása azoknak a nagy megtakarítással rendelkező magyar magánszemélyeknek, akik személyre szabott, hatékony befektetési stratégiákat keresnek és biztonságos befektetéseket szeretnének, kiváló lehetőséget nyújthat. Az alapkezelő tapasztalt szakemberei és széleskörű befektetési portfóliói segítségével az ügyfelek nagyobb kontrollt gyakorolhatnak a befektetéseik felett, és bízhatnak abban, hogy azok biztonságosan és hatékonyan teljesítenek a hosszú távú befektetési célok elérése érdekében.”


Visszavéve a szót a ChatGPT-től: ez az a pont, amikor a mesterséges intelligencia befejezi az előadást és látványosan leejti a földre a mikrofont! Nincs is több kérdésem. Szinte minden szavával egyetértek. Persze egy csomó új kérdést felvet bennem a válasz.

Például hogy a jövőben hányan fogják ezt az eszközt szövegírásra használni? Egyáltalán fogjuk tudni vagy észre fogjuk venni azt, ha egy cikket nem ember írt? És van ennek bármi jelentősége? És ez még csak a jéghegy csúcsa.

A későbbi cikkekben mélyebbre ások és hozok még jópár példát arra, ahol pusztán ez a technológia, komoly további fejlődés nélkül is átalakítja majd a munkaerőpiacot.

De addig is hadd használjam egy kis marketingre is a fentieket! Ha a világ egyik legfejlettebb mesterséges intelligenciája szerint ilyen remek a HOLD Alapkezelő Privát Vagyonkezelése, lehet, hogy érdemes Önnek is utánanéznie!

Elér minket közvetlenül a privatvagyonkezeles@hold.hu e-mail címen vagy a „+36 30 969 7008” telefonszámon. Garantálom, hogy kérdéseire hús-vér privát bankár fog a legjobb tudása szerint válaszolni – valóban személyre szabott módon.

AI háború: Microsoft vs. Google 1-0

Nagyszüleink keresője vagy az elkényelmesedett óriás fogja megnyerni a legnagyobb netes bizniszért vívott öldöklő küzdelmet?

JOGI NYILATKOZAT

A dokumentumban foglaltak nem minősülnek befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, befektetési elemzésnek, az abban foglaltak alapján a HOLD Alapkezelő Zrt.-vel szemben igény nem érvényesíthető, azokért a HOLD Alapkezelő Zrt. felelősséget nem vállal.