Mi kérdeztünk, olvasóink válaszoltak! – Cyberpunk 2077

A Cyberpunk megjelenése napján írt cikkünkben, megkérdeztük olvasóinkat is, hogy mit gondolnak, lehet-e ez játék a világ legértékesebb szórakoztatóipari terméke, megelőzve az eddigi legnagyobb sikert, a GTA 5-öt. A szavazást a 60/40 arányban a NEM-ek nyerték, és úgy néz ki az olvasóinknak igazuk volt.

A versenyfutásnak ugyan nincs vége, de bő egy hónappal a megjelenés után, azt láthatjuk, hogy CD projekt új játékának rajtja nem zajlik zökkenőmentesen. Az elővásárlási adatok még jól sikerültek, 8 millió eladott példányról számolt be a CD Projekt. Összehasonlításképp a GTA 7 millió előre eladott példánnyal rendelkezett. A Steam-en 1 millió játékos is játszott vele egyszerre, ezzel rekordokat döntött a játék.

A Cyberpunk viszont nagyon sok hibával érkezett, főleg az előző generációs konzolokon. A sok hibának köszönhetően Playstation levette a játékot az áruházából. A botrány folyamatosan eszkalálódott, ma már a befektetők perlik a menedzsmentet, azzal kapcsolatban, hogy korábban túl jó képet festettek a fejlesztés helyzetéről.

A játékot javító hotfixek, patchek folyamatosan érkeznek, és ezek érdemben javítanak a játék hibáin, mégis lehet ez már késő lesz, ugyanis a Steam-en azóta drámaian visszaesett az aktív játékosszám. A bugokon kívül is sok kritika éri fizikáját és újszerűségét is.

A fenti hírekre a CD projekt árfolyama erőteljes eséssel reagált, nem kérdés, hogy a befektetők, a korábbi szavazásra most egyértelműen NEM-mel szavaznának.