Módosuló Concorde-alapok

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyta az öttagú Concorde alapcsalád három régebben működő tagjának kezelési szabályzatában történt módosításokat.

A legjelentősebb eltérések a Concorde 2000 és a Concorde Fedezeti alapok forgalmazásában következnek be. Itt a hatálybalépést követően a megbízások teljesülése a tárgynapot követő második munkanapon történik majd. A rövid távú spekulációk kivédése érdekében az 5 munkanapon belül történő visszaváltás esetén a Concorde 2000-nél 5, a Concorde Fedezetinél 3 százalékos büntetőjutalékot számítanak fel. A Concorde Pénzpiaci Alap kezelési szabályzata is módosult, de ezek főleg az alap működésével kapcsolatos, az elmúlt időszakban bekövetkezett változások aktualizálását jelentik.

Az alapkezelőtől származó információink szerint a Concorde Fedezeti Alap gyakorlati működésében pozitív változásokat hozhat a határidős részvényszekció közelgő kibővítése. Ezzel ugyanis jóval több részvényre köthet majd határidős eladással fedezett ügyletet az alapkezelő.

Forrás: Világgazdaság – 2001. május 28.