Private Banking Hungary: Móricz Dánielnek szavazott bizalmat a szakma

A privátbanki és vagyonkezelési szakma 2022-ben ismét megválasztotta a legkiemelkedőbb teljesítményű szolgáltatókat és szakembereket a Blochamps Capital Díjátadó ünnepségén.

“A Private Banking Hungary Díjátadó ceremónia mára olyan értékteremtő, magas színvonalú díjazássá vált, mely tartósan nívós elismerés a győzteseknek belföldön a vagyonkezelési és privátbanki szakmában egyaránt. A Díjátadó különlegessége, hogy a jelölteket a wealth management szolgáltatók, azaz a versenytársak értékelik, így évről-évre független és objektíven pontos képet kínál a szektor szakmai teljesítményeiről”

– olvasható a Blochamps közleményében.

Az Alapkezelői Díj szavazásakor a privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatók vezetői adták le szavazataikat arról, személy szerint a szektortársak közül melyik alapkezelői menedzserrel szeretnek együtt dolgozni, illetve kinek a mindennapi munkáját tartják sokra akár versenytársként is. Fontos kitétel a kategória kapcsán, hogy ez az Alapkezelői díj nem hozamteljesítmény-díj, sokkal inkább a szektort befektetési termékekkel kiszolgáló szakemberek sokéves munkájának összegző elismerése, kifejezetten a piaci szereplők és versenytársak nominációi alapján.

A 2022-es év három nyertese:

Móricz Dániel (HOLD Alapkezelő),

Gyurcsik Attila (Accorde Alapkezelő)

és Szomódi Balázs (Amundi Alapkezelő).

A HOLD Alapkezelő jól szerepelt az “Egy Ügyfélre Jutó Legnagyobb Kezelt Vagyon Méret” díjkategóriában is: az MKB Private Banking 474 millió forintos ügyfélenkénti átlagvagyona után a “dobogó” második fokán végeztünk, 352 milliós teljesítménnyel.

Móricz Dániel: A jövőben nagyobb szerepe lesz az aktív vagyonkezelésnek

A Privátbankár.hu Klasszis díjjal jutalmazott HOLD Alapkezelő befektetési igazgatója arra számít, hogy a tartósan nehezebb időszak pozitív változásokat is hozhat.