Nőket a konyhába?

Ha kevés a munkalehetőség, a férfiak előnyt élvezzenek-e a nőkkel szemben? A helyes és egyedüli elfogadható válasz az, hogy nem, nem és nem. Ez már a 21. század, nem a középkor – írta Vakmajom.Mégis, vannak olyan elmaradott országok, ahol a válaszadók jelentős része még mindig indokoltnak tartja a nők efféle hátrányos megkülönböztetését – ami egyébként a gazdaságnak, a cégeknek is óriási hátrány, hiszen a munkavállalók kiválasztásánál, piaci alapon, csak a képességek értelmes szempontok. Nem a nem, nem a származás.

“Azokban a középkori, babonás államokban, ahol nemcsak rabláncon tartott nőnek lenni nem jó, hanem igazából semminek sem jó lenni.”

Amikor kevés a munkalehetőség, a férfiak élvezzenek előnyt a nőkkel szemben ez a nézet ott a legkevésbé elfogadott, ahol egyúttal élni is a legjobb: a legfejlettebb nyugati demokráciákban, elsősorban Skandináviában, mellette Kanadában, Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon. Olaszországnak azért van hova fejlődnie.

És már megint Izland a legjobb fej. Véletlen, hogy ott olvassák a legtöbb könyvet a világon?

Mert a könyvolvasók között már nem csupán emancipáció van, hanem megvalósult a nőuralom is. Így, a jobb szövegértési skilljeikkel felvértezve, valószínűleg az efféle felmérések kérdéseit is jobban értik a nők.Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Jönnek a férfiaknál többet kereső nők

A képzett nőké a jövő. New York, Washington, Los Angeles nagyvárosi körzeteiben már megvalósult, hogy a fiatal munkavállalók körében a nők legalább annyit, vagy akár 10-20 százalékkal többet keresnek, mint a férfiak – derült ki a Pew Research Center felmérésből.