A nők legnagyobb dilemmája

Az amerikai szingli nők már gazdagabbak, mint a szingli férfiak, hiszen képzettebbek és jobban keresnek. Vakmajom szerint ez a jövő; a nők pénzesebbek lesznek, mert többet tanulnak. Viszont, mint írta a bejegyzésében, az egyedülálló, gyereket egyedül nevelő nők a legszegényebbek, a gyereknevelés anyagi terhe tehát főleg a nőkre zúdul rá, őket érinti hátrányosabban, az ő vagyoni helyzetükben okozza a sokkal nagyobb változást. Ha egyedül maradnak, a szingli férfiaknál nincs különbség a vagyonban attól, hogy van-e gyerekük, vagy nincs.

Innen is érthető, hogy a nők miért gondolják meg kétszer is, sőt, ezerszer, hogy „beleálljanak” a családalapításba, mert ha télakol (megszökik – a szerk.) a férfi, lepattintja a vállalását, ennyi volt, szevasz, ha egyedül maradnak, az óriási pénzügyi terhet ró rájuk, amikor egy középosztálybeli amerikai gyerek felnevelése 18 éves koráig már 300 000 dollárba (!) kerül. 120 millió forintba.

Minden fejlett társadalom problémája ez, mindenhol a képzett nők nagy dilemmája:

a társadalmi elvárás óriási feléjük a gyereknevelésre, gyártsad az adófizetőt, de az árát nekik kell fizetni, és nem csupán közvetlenül pénzben, hanem az anyagi, érzelmi, mindenféle függetlenség elveszítésében, a potenciális kiszolgáltatottságban.

Ezen nem segít semmiféle adókedvezmény. Jól érzékelik ezt a nők, minél intelligensebbek, annál inkább, és nem csoda, ha nagyon-nagyon-nagyon alaposan megfontolják a gyerekvállalást, és sokan döntenek úgy a mai harmincasok közül, hogy kösz, inkább nem. Túl sokat veszíthetnek.Nőként nagyon alaposan meg kell nézni azt a férfit, akivel „összeállsz a projektre”, mert ha tévedsz, ha félreismered, és odébbáll, annak súlyos anyagi következményei vannak számodra, olyan kelepcébe esel, amiből 20-25 évig nincs menekvés – ezzel szemben a férfiaknak nincs efféle kockázata. Csak a hozamot kapják, kockázat nélkül.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Nőket a konyhába?

Ha kevés a munkalehetőség, a férfiak előnyt élvezzenek-e a nőkkel szemben? A helyes és egyedüli elfogadható válasz az, hogy nem, nem és nem. Ez már a 21. század, nem a középkor – írta Vakmajom.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.