Jönnek a férfiaknál többet kereső nők

A képzett nőké a jövő – ez a tanulsága Vakmajom legújabb bejegyzésének. New York, Washington, Los Angeles nagyvárosi körzeteiben már megvalósult, hogy a fiatal munkavállalók körében a nők legalább annyit, vagy akár 10-20 százalékkal többet keresnek, mint a férfiak – derült ki a Pew Research Center felmérésből.

Az ok egyszerre szimpla és prózai. A fiatal nők között sokkal több a diplomás, és ezekben a nagyvárosi régiókban összességében is sok diplomás él, tehát a magasabb végzettséggel járó magasabb fizetések állnak a jelenség hátterében.

Miközben, kis túlzással, a képzetlen férfiak a csavarokat húzogatják az olajfoltos ruháikban, és meló után sörözve meccset néznek, addig a képzett, intelligens, szabadidejükben olvasó és magukat állandóan továbbképző nők elfoglalják a nekik járó magasabb pozíciókat és magasabb fizetéseket. Ha nem vállalnak gyereket, ami a nők alacsonyabb fizetésének egyik fő oka, akkor meg is tudják őrizni a fizetésbeli előnyüket.

Jön a sokkal jobban kereső, képzett nők kora. Két intelligens, jól szituált nőre egy hasonlóan kvalifikált, korabeli férfi fog jutni, és természetes, hogy a hölgyek többet fognak keresni, hiszen a magasabb végzettségükkel sokkal nagyobb értéket állítanak elő.

A tudatlan focimacsóknak bealkonyult, a tudásalapú gazdaságban leárazza őket a piac.

Forrás: Pew Research Center, Vakmajom Facebook-oldala

A tőzsde és a nő

Szinte egyáltalán nem tudunk női tőzsdegurukról. Ismeretségi körünkben alig ismerünk olyan hölgyet, aki a pénzét a tőkepiacokon mozgatja. Miért van ez így?

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala