Nőtt a menedzsment-tulajdon aránya a Graphisoftban

Piaci információk szerint a tegnapi 527.912 darabos átkötés az MNYP-portfólióból származott, a vevői oldalon viszont hivatalosan is a Graphisoft Park állt. A pakett nagy része saját részvény lett, 15.350 darabot pedig a menedzsment vásárolt meg. Ennek megfelelően a saját részvények állománya 6,95 százalékra emelkedett.

A tulajdonosi struktúrában ezt követően 37 százalék körül van Bojár Gábor és a menedzsment. Tari István Gábor 10 százalékot, míg a Concorde Alapkezelő 11 százalékot birtokol az irodaüzemeltetőből. A saját részvényekkel együtt tehát 35 százalék körülire csökkent a szabad közkézhányad. Tekintettel arra, hogy ezek a részvények korábban befektetési jegyekben, nyugdíjalapokban csücsültek, valójában nem számítottak a közkézhányadba, érdemben tehát nem csökken a likviditás a részvényben.

A 820 forintos tranzakciós árfolyam éppen meghaladja egyébként a 180/360 napos forgalommal súlyozott átlagárat, az utóbbi hónapok kereskedési sávjából pedig nem lóg ki. Ennek megfelelően az Equilor Befektetési Zrt. elemzői tartják múlt heti véleményüket, hogy a jelenlegi piaci hangulatban nem számítanak arra, hogy ütős befektetési sztori kerekedjen a Parkból annak ellenére, hogy a társaság fundamentumait illetően jelenleg kevés dologba tudnának belekötni. Bizonytalanságot csak az ingatlanadó jelent, amely kellemetlenül érintheti a 2012-es gazdálkodási mutatókat.

Forrás: Gazdasági Rádió – 2011. november 22.