Nővérimportra szorulnak a fejlett országok

Az előregedő társadalmak miatt egyre csak brutálisabb lesz a globális nővérhiány. Milliószám fognak hiányozni a fejlett országokból, csak az Egyesült Államokban 1 millió (!) betöltetlen nővérállás lehet 2030-ra, Németországban 200 ezer, ezért már ma elindult és zajlik a “nővérimport” a Fülöp-szigetekről, Indiából, Afrikából – Kanada már külön “bevándorlókövetségeket” nyit a célra Ázsiában.

Tehát az államok meg a magáncégek egymással versenyeznek nővérimportban, egymás előtt verik fel a munkaerő árát, ami az egekbe fog ugrani ezért.

Ahol pedig nem tudnak annyit fizetni, mint a leggazdagabb államokban – az USÁ-ban akár évi 60 ezer dollárt lehet keresni a területen – onnan teljesen eltűnnek a nővérek és akadozni fog az egészségügyi ellátás. Az egyik fő nővérkibocsátó Fülöp-szigetekről már most 350 ezer nővér hiányzik, mert gazdagabb országokban dolgoznak.

Amikor már ma ott tartunk, hogy Helsinkiben, ahol a jellemző évi 40 ezer eurós fizetéssel nem kapnak elég nővért, elmaradnak gyerek-szívműtétek a hiányuk miatt, akkor mi lesz később, mi lesz a fejletlenebb országokban? Csak Finnországban legalább 100 ezer (!) új munkaerő kell majd az egészségügybe 2030-ra…

Ha megfelelő egészségügyi ellátást akarsz idős korodra, a gazdagabb államokon kívül nem fogod megkapni. Ez nem a jövő, ez a jelen: már ma sem kapod meg. Azt csak ott kapod meg, ahova a nővérek és az orvosok mennek: Nyugatra. Ott aztán biztosan nem, ahol ilyen kritikus munkaerőhiány idején, ütik-vágják, „rendőrállami” módszerekkel alázzák meg az egészségügyben dolgozókat, akik úgy húznak el, mint a vadlibák.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Teszel félre nyugdíjra? Érdemes lenne!

A legtöbb amerikainak álom az egymillió dolláros megtakarítással nyugdíjba vonulás, pedig az a közvélekedés, hogy a kényelmes, anyagilag feszültségmentes nyugdíjas évekhez szükség lenne erre az összegre.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.