„Majd nyugdíjba megyek a temetésemen!”

– Mikor nyugdíjazod magad?
– Mit szólsz a sohához?

Egyre többen dolgoznak 70, 75, sőt, 80 fölött, amíg az egészségük engedi, és egyre többen tervezik, hogy szellemi és fizikai frissességük megőrzése érdekében nem is mennek nyugdíjba soha – Amerikában. Egy szellemi kihívásokkal teli, izgalmas és jól fizetett munkából minek? A tétlenség csak gyors egészségromlással járna. Pláne, hogy egyre nagyobb a strukturális munkaerőhiány, tehát szükség is van az idősebb munkavállalókra.

“Majd nyugdíjba megyek a temetésemen. 70 évesen totálisan élvezem a nyomozóügyészi tevékenységemet, és az eltűnt személyek felkutatására koncentrálok. Valójában azért fizetnek, hogy rejtvényeket oldjak meg, és ezzel segítsek embereknek és vállalkozásoknak. Ez szórakoztatóbb, mint a keresztrejtvények és a kriptogramok kirakása – bár élvezem ezeket is csinálni akkor, amikor épp van egy szabad pillanatom.

A tervemet apám példája befolyásolja, aki fontos része volt az életemnek, és hetente három-négy napot dolgozott 78 évesen koráig. Van egy barátom, aki a 80-as évei közepén még mindig a nyomozói szakmával foglalkozik. Egy mentorom is dolgozott a 80-as évei elején, és volt egy jogi egyetemi tanárom, aki a 90-es éveiben is jól tanított. 100 évet élt.”

Charles-Eric Gordon (70)

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Teszel félre nyugdíjra? Érdemes lenne!

A legtöbb amerikainak álom az egymillió dolláros megtakarítással nyugdíjba vonulás, amikor az 55-65 év közöttiek átlagos megtakarításállománya 414 ezer dollár volt 2019-ben. Pedig az a közvélekedés, hogy a kényelmes, anyagilag feszültségmentes nyugdíjas évekhez szükség lenne a munkával töltött évek alatt félretett egymillió dollárhoz – ha életünk végéig ki akarunk jönni belőle. Amerikában.

Ez egy véleménycikk, mely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.