Nyugdíjas gondolatok a Jim Rogers interjúról

A fene gondolta volna, hogy egyszer a “Nyugdíjas” gondolatok Jim Rogers nézetei mellett jelennek meg egy lapon! Ha már így alakult, kihasználom a helyzetet és röviden reflektálok a cikk egy gondolatára.

Jim az Alapblognak adott interjújában kijelentette, hogy “minden mennyiségben” fogja az eurót vásárolni, ha Európa nem pazarolja erőforrásait a menthetetlen intézmények (lásd. Görögország) megmentésére.
Hát csak ez a baj? Ezen könnyen segíthetünk! Jim, gyűjtheted a pénzt, mert nagyon úgy néz ki, hogy Európa lassan elengedi a görögög kezét!
• Az EFSF mentőöv, ha korlátokkal is, de lassan feláll. (Már csupán Szlovákiának és Hollandiának kell még megszavaznia)

• Éjszaka jött ki a hír, hogy az eredetileg október 13-ra meghirdetett, az újabb görög hitelrészletet jóváhagyó pénzügyminiszteri találkozót novemberre halasztották, közben a fejüket a homokba dugók számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a görög hiánycélok tarthatatlanok. (Sokat írtunk erről, már a megfogalmazásuk pillanatában is azok voltak.)

• A júliusi megállapodást, amely a kereskedelmi bankoknál lévő középlejáratú görög állampapír veszteségleírását definiálta, a hírek szerint újratárgyalnák.
Számomra minden hír egyre valószínűbbé teszi, hogy a görög csőd és hitelátstruktúrálás még ebben az évben bekövetkezik, így “legendásan optimista” Jim barátunk végre euró bankjegyeket tehet a pénztárcájába.