Fekete bárányból „angyalkává” válhatnak az olajvállalatok

Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új repesztéses technológiával a világ legnagyobb gázkitermelőjévé tették Amerikát (például Chevron, BP, Devon Energy), most a technológiát továbbfejlesztve befektetéseket eszközölnek – a geotermikus energiába.

És nem, nem a melegvizet adják el, hanem a felhozott forró vízzel turbinákat hajtanak, majd az így termelt áramot betáplálják a hálózatba. Nagy vevőik lehetnek az olyan techcégek, mint a Google, ami annak ellenére is törekszik a teljes karbonsemlegességre, hogy az adatközpontjai rengeteg áramot fogyasztanak. Amihez a szél meg a nap nem elég…

Becslések szerint az új módszerrel annyi energiát állíthatnak elő, ami 2050-re 65 millió amerikai háztartás energiaigényét fedezheti.

Forrás: WSJ, Vakmajom

Ha (!) megéri. Minden csak ezen múlik… Ha van benne profit, meg fogják csinálni a földhőből kinyert teljesen tiszta energiát is – és simán lehet, hogy a mai, feketebáránynak kikiáltott gáz- meg olajcégek pár évtized múlva tiszta geotermikus energiában fognak utazni, és ők lesznek az „angyalkák”.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.

Borítókép: Niland geotermikus erőmű, Kalifornia. Forrás: Mickey Strider/Loop Images/Universal Images Group via Getty Images