Örökös dilemmák – A holding struktúra előnyei és a magántőkealap

Ebben az epizódban Baráti Ákossal, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjével beszélgetek. Fő témánk a családi vagyontervezésben gyakran használt holding struktúra és annak működése.

Klasszikus hiba egy organikusan növő családi vállalkozásnál, hogy az operatív, eredménytermelő társaság egy idő után egyre több olyan eszközzel is rendelkezik, ami nem kapcsolható közvetlenül az eredménytermelő tevékenységhez. Ilyen például, amikor az operatív társaság a benne felhalmozott eredménytartalékból befektetési célú ingatlanokat vesz, tőkepiaci eszközökbe fektet, esetleg további üzletrészeket vásárol. A hiba ilyenkor éppen az, hogy az operatív cég kockázatát hirtelen futni fogja a korábbi években megtermelt vagyon is.

Ilyen és ehhez hasonló problémák megoldására keressük a választ ebben az epizódban, külön részletezve a mára igencsak divatossá vált „magántőkealapok” intézményrendszerének működését is.

Hasznos időtöltést kívánok az epizódhoz!

Itt találja az Örökös dilemmák korábbi epizódjait.

Ha van olyan esete, amit örülne, ha feldogoznánk egy későbbi Örökös dilemmák részben, esetleg lenne építő visszajelzése vagy többet szeretne tudni az epizódsorozatban érintett témákról, közvetlenül eléri Soós Pétert a privatvagyonkezeles@hold.hu e-mail címen. Várjuk olvasóink, nézőink kérdéseit és kendőzetlen véleményét, mert mi ebből tanulunk a legtöbbet.