Hogyan készítsük fel a következő generációt az öröklésére?

Örökös dilemmák. Ebben az epizódban a következő generáció felkészítésének praktikáiról beszélgetünk. Kifejezetten érdekes lehet azok számára, akik jelentős családi megtakarítással rendelkeznek, illetve azoknak, akik saját tulajdonú társaságot (is) irányítanak, hiszen a céget átadni egy fokkal talán még bonyolultabb kérdéskör.

Mikor kell elkezdeni az átadás tervezését? Mennyi idő maga a folyamat? Mik az első lépések, és milyen opcióink vannak, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy mi a kockás papíron esetleg előre megterveztük? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a következő epizódban.

Hasznos időtöltést kívánok a videóhoz!

00:00 Örökösök feladata a családi vagyon átvételének tervezésekor

07:14 A folyamat elindítása: szembesítés és a csapat kialakítása

12:25 A vagyonkezelés gyakorlása, az örökösök első közös projektjének menete

17:00 Külső tanácsadók szerepe a folyamatban

18: 50 Tanulságok levonása a tanulási folyamat során

Ha visszajelzése, építő javaslata lenne az elhangzottakkal kapcsolatban, kérem küldje el gondolatait a privatvagyonkezeles@hold.hu e-mail címre.

A családi stratégia gyakorlati megvalósítása

Örökös dilemmák. Minden szülő elfogult saját gyerekeivel kapcsolatban. Olykor pozitívan, olykor negatívan diszkrimináljuk őket. Az pedig egészen biztos, hogy teljesen objektívnek lenni családtagjainkkal és eleve családunk működésének dinamikájával kapcsolatban rendkívül nehéz, mondhatni lehetetlen feladat.