Örökös dilemmák – Bizalmi Vagyonkezelés

Ebben az epizódban Baráti Ákossal, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjével beszélgetek. Fő témánk a már egyre gyakrabban hallható bizalmi vagyonkezelés működése.

Mire jó a bizalmi vagyonkezelés, egyáltalán hogyan működik? Ez csak egy divatos adómegoldás vagy valóban használható családi vagyontervezésre, akár utódlástervezésre is? Mennyire stabil az ezt övező angol trust-jogra hasonlító magyar jogszabály.

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ egy ma már a vagyonos megtakarítók számára szinte kötelezően megismerendő, és szabadossága okán egyre népszerűbbé váló struktúrára vonatkozóan.

Hasznos időtöltést kívánok az epizódhoz!

Itt találja az Örökös dilemmák korábbi epizódjait.

Ha van olyan esete, amit örülne, ha feldogoznánk egy későbbi Örökös dilemmák részben, esetleg lenne építő visszajelzése vagy többet szeretne tudni az epizódsorozatban érintett témákról, közvetlenül eléri Soós Pétert a privatvagyonkezeles@hold.hu e-mail címen. Várjuk olvasóink, nézőink kérdéseit és kendőzetlen véleményét, mert mi ebből tanulunk a legtöbbet.

Öröklés és utódlás: átlagosan 46,5 millió forint a magyar háztartások vagyona

Jelenleg mintegy 186 ezer milliárd forint a hazai lakosság örökíthető vagyona, a teljes vagyontömeg közel felét mintegy 400 ezer háztartás, a magyarok legvagyonosabb 10 százaléka birtokolja – hangzott el a Grémium az Utódlásért Egyesület sajtóeseményén. Szóba került még, hogy az öröklési folyamat ugyanakkor számos buktatóval terhelt, a legtöbb vagyonos ügyfél még nem foglalkozik kellőképpen az utódlás kérdéskörével.