Orosz Gergő: Az AI fontos befektetés, de nagyon drága az amerikai piac

A Portfolio Investment Day 2024 vendége volt Orosz Gergő, a HOLD Alapkezelő senior portfóliókezelője. A hazai, régiós és nemzetközi részvénypiacokon adódó befektetési lehetőségekről beszélgetett a panel két másik meghívottjával, Botlik Balázzsal, az OTP Global Markets projektvezetőjével és Pintér Andrással, az Apelso Capital Alapkezelő befektetési igazgatójával.

A beszélgetés során a nemzetközi részvénypiacok tekintetében arról beszéltek a szakértők, hogy a mostanában látott amerikai tőzsdei rali meddig tarthat ki, és mi alakíthatja az árfolyamokat.

Orosz Gergő ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az árazásnak nagyon fontos szerepe van a fundamentális fókuszú befektetéseknél, e tekintetben pedig jelenleg rendkívül drágának tűnnek az amerikai piacok,

nem feltétlenül a mostani a megfelelő belépési pont.

A piacot azonban a jövőbeli gazdasági növekedés támogathatja, erre is érdemes odafigyelni – tette hozzá. A mesterséges intelligencia Orosz Gergő szerint fontos sztori, de nem mindegy, hogy milyen árazás mellett vesz részt ebben a történetben egy befektető – bár megalapozottabbak az árazások a dotcom-lufinál látott állapotokhoz képest,

de ha jön a gazdasági fejlődésnél egy megbicsaklás, az akár jelentős áresést hozhat a vonatkozó vállalatok részvényárfolyamánál, ezért fontos itt is az óvatosság.

A panel többi részéről és más beszélgetésekről a Portfolio anyagában olvashat többet.

Orosz Gergő anyagait és szemléit itt böngészheti a HOLDBLOG-on.