Svájc kifüstölné az orosz oligarchákat

A tradícionálisan semleges Svájc is kardot ránt, valószínűleg csatlakozik a nyugati szövetségesekhez és befagyasztja az orosz vagyonokat – írta közösségi oldalán Vakmajom.

“Svájc fontos központja az energiakereskedelemnek, így nem lehet majd olyan ugródeszkának használni, ahonnan az agresszorral szembeni szankciókat meg lehet majd kerülni.

Teljes lesz a koalíció az orosz vagyonok levadászására,

ugranak a cégek, ingatlanok, bankszámlák, yachtok, magánrepülők, fociklubok – minden vagyonelem, amelyeket demokráciákba telepítettek az elmúlt bő két évtizedben. A nyugati befektetőknél – az 1300 milliárd dolláros norvég alap már megtette – tiltólistára kerülnek az orosz eszközök.

“Igazi pénzügyi kőkorszak köszönt a háborús agresszor Putyin-rezsimre és haszonélvezőire.”

Ahogy a Fehér Ház nyelvezetéből is látszik, igen nagy az eltökéltség a kimenekített oligarcha vagyonok levadászására (hunt down).

Külön ezzel foglalkozó transzatlanti egységet fognak létrehozni, amihez nem kérdés, hogy minden demokrácia csatlakozni fog, és mindenhonnan kifüstölik a korrupt orosz vagyonokat, ahol csak hozzáférnek.”

Az ukrán háború a magyar béremelkedés koporsószöge?

Bármiképp is zárul az orosz-ukrán háború, nagyon valószínű, hogy Ukrajna hosszú évekig a megélhetés szempontjából a korábbinál is rosszabb hely lesz. Ha ez beigazolódik, megvan az esély rá, hogy akár százezrek – ingázva vagy bevándorlóként – hazánkban keresnek majd biztos jövedelemforrást.