Az elkezdődött jövő: saját mobilhálózattal erősítenének a robottaxi-cégek

A jövő megérkezett. 2023 augusztus 10-től kereskedelmi forgalomba álltak a vezető nélküli robottaxik San Franciscóban.

Napok óta ott cirkálnak rendelhetően az utakon, kameraerdővel felszerelve, mennek 0-24-ben minden nap, kizárólag nagyon szabályosan közlekedve, zéró emisszióval, minden előírást betartva. Nem fáradnak, nem állnak ki pisilni, nem káromkodik a sofőr az előtte haladó mazsolát anyázva, nem mennek át a piroson, se a záróvonalon…

Több száz autó, két cégtől, a Waymo (Alphabet, ex-Google) és a Cruise (General Motors) nyújtja a szolgáltatást, mostantól beszálltak a versenybe a régi taxik, meg az Uber és a Lyft mellé, ugyanúgy appal rendelhetők. És az érted jövő kocsiban nem ül SENKI, mennek maguktól.

Nos, nyilván a taxisok óriási patáliát csináltak, hogy blokkolják a fejlődést, hiszen nem lesz munkájuk ettől, úgy fognak kipusztulni, mint a lovaskocsisok az autó megjelenésekor, persze minden megszűnő taxismeló helyett keletkezik 10 másik jobban is fizető… Most már az Uber-sofőrök is beszálltak a lamentálásba – hasztalan, az engedély megvan, a szolgáltatás elindult. És menni fognak egyre több városban.

(Júliusban a G7.hu jelent meg egy izgalmas írás az átalakuló városi mobilitás témakörében – a szerk.)

És az emberek már úgy használják őket – csak pár nappal az engedélyeztetés után – mintha mindig itt lettek volna, próbálgatják a szolgáltatók türelmét, hogy mit engednek meg a vezető nélküli kocsiban, ahol nem kell a sofőr tekintetét kiállni. Sörözgetnek, füvezgetnek, s urambocsá’ szerelmeskednek. Sokkal olcsóbb egy robottaxi-fuvar, mint egy motelszoba. Na persze egy kamera beltérre, és ennek vége…

Waymo-taxi, forgalmi veszélyhelyzetben:

Az Outside Lands fesztiválon is munkába álltak, ahol akkora a tömeg, hogy marha nehéz visszajutni a városba.

Lineup: Foo Fighters, Kendrick Lamar, Lana Del Rey, The 1975 stb. Amúgy simán vannak 10 dolláros sörök meg 15-ös félpizzák, persze ez 10 000 dolláros havi átlagfizetésnél nem drága.

Okoztak is egy kis dugót azzal, hogy amikor behajtottak a sokaság közé, a tömegben telefonozgatók miatt elment a térerő, és egy kis időre leálltak.

De más galibát nem csináltak, meg persze a nagy keresletre felment az áruk, a fuvar 15 helyett akár 50-et meg 100-at is kóstált. Mivel menjek haza; Uberrel, busszal vagy robottal?

A társaságok bejelentették, hogy majd saját mobilhálózatot fognak fejleszteni, és akkor nem lesz ilyen se, a robottaxiknak mindig lesz térereje és netje.

Ez itt a jövő, elkezdődött

Csak 10 percet kéne eltölteni 1983-ban, teljesen kibírhatatlan lenne, maga a kőkorszaki pokol, de a legkomolyabban, annyival jobb és izgalmasabb ez a jövő és még mennyivel jobb lesz.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.