Stadion vagy bringaút?

Lélegzetelállítóan gyönyörű, sztrádaminőségű vadiúj bringaút egyelőre a semmi közepén, nincs is rajta senki, Adejeben, mellette új autóúttal. Nyilván nagy ingatlanfejlesztések megelőlegezője.

Az állam és/vagy város jobb, ha nem épít semmit, de ha mégis, akkor inkább ilyet, mint stadiont, ami pénznyelő. Utóbbit építse a magánszektor, ennek van közhaszna az itt sportoló polgárok fizikai s így mentális egészségének megőrzésével. És mellette durván felértékeli a környéket a jó infrastruktúra.

Amúgy nincs is új stadion errefelé, csak egy teljesen szakadt, csóringer 60 éves van. Annak a párszáz embernek, aki kijár a helyi aranylábú gyerekek meccseire szotyolázni, pont jó, viszont 40 millió eurós kórházfejlesztés éppen indul. Duplázzák a meglévő méretét és az ágyak számát, új sürgősségi is lesz, meg kemoterápiás részleg. Van bőven forrás, európai is, egyáltalán nem állnak le a fejlesztések, az egészségügy meg top prioritás az oktatás mellett, és nagyon megtérül.

Oda fog vinni a mentő, ha lepottyansz a bringáról hülyén száguldozva, és összedrótoznak, hogy még adózhass harminc évig. Iszonyú egyszerű dolgok ezek, mint a faék, a 21. századi Európában.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Jön az amszterdami hegyilevegő

Megnyílt a világ első vízalatti bicikliparkolója Amszterdamban, a főpályaudvar mellett. Hétezer bringa fér el benne, egy napra ingyenes a tárolás, aztán napi 1,35 euró a díja.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.