A fal mindig messzebb van, mint gondolják – Hat erős gondolat Szabó Balázstól

A HOLD Alapkezelő vezérigazgatója, Szabó Balázs vendégeskedett a ShiwaForce podcastjában, az Epic Storiesban, tőle idézünk hat erős gondolatot.

A gazdaságpolitikai gondolkodásmódjáról:

„Zsigerileg hiszek abban, hogy ha valakire rábízunk valamit, amivel pénzt kereshet és megfelelően ösztönözzük, az óriási erő. Ez a kapitalizmus egyik alapelve. Amikor valaki csak társadalmi problémákat emleget a piaccal kapcsolatban, arra nyilván én is érzékeny vagyok, de radikálisan, a piacot elutasítva nem lehet megoldást találni.”

Arról, hogy mitől lesz valaki jó portfóliókezelő

„Az egyik, ami nagyon fontos, a széles világlátás: az tud ügyesen teljesíteni, aki érzi, mi a fontos és mi nem, valamint strukturáltan gondolkodik.

A másik tényező a pszichológia: szembe kell tudnod nézni a döntésed következményeivel.

Mondok egy személyes példát. Miután elemzőből portfóliókezelő lettem, az első két évem rosszul sikerült. Saját döntéseim és elveim alapján vásároltam papírokat, de a piac nem igazolt vissza. A mélypont 2020 márciusa volt, a járvány miatt nagyon sokat buktam. Szembe kellett néznem magammal és a döntéseimmel is: mi az, amiben változtatnom kell és mi az, amit megtarthatok? Honnan tudom, hogy a döntések közül melyik volt rossz és melyik az, ami csak az időhorizont miatt nem jött be? A gyenge időszak után már sikeres évek jöttek, de a tapasztalat az, hogy mindig át kell gondolni, miben vagy jó és miben kell változtatnod.”

Az érzelmi vihar kezeléséről

„Az alapkezelői szakmában mindennap szembesülhetsz az alapod teljesítményével. Persze nem napról napra kell vizsgálni a hozamokat, hanem hosszútávon, de én is kerültem már súlyos érzelmi viharba az alapom teljesítményét látva. Nagyon rossz érzés, könnyű benne elveszni. (…) De ezért szeretem ezt a szakmát. Elindulsz onnan, hogy megtanulod a közgázt, és eljutsz oda, hogy a munka a saját döntéseiddel és a saját magaddal való szembenézés lesz.”

A HOLD kommunikációjáról:

„Képzeljük el a hazai alapkezelői piacot: a bankok könnyen elérik a saját ügyfeleiket, hogy lépjenek át a megtakarítási piacra. A bankoknál így kevésbé számít a kommunikáció. De itt van a HOLD: ha nem csinálunk valamit másképp, mint a többiek, akkor egy ügyfelünk sem lesz. Egyszerűen, érhetően kell elmagyaráznunk az ügyfeleknek a szakmai kérdéseket. Ebben az iparágban lehet forradalmat csinálni azzal, hogy érthetően kommunikálunk.

Minél nyíltabban és őszintébben kell beszélni, így lesz csak hitelesség. Ha rossz a hozam, azt is el kell mondani. Ebben hiszek, ezt kell csinálni.”

Arról, hogy 31 évesen lett a HOLD vezérigazgatója

„Eddig két vezetőt hoztam eddig a céghez, mindkettő velem nagyjából egykorú. Az én kinevezésemmel garancia volt, hogy fiatalítunk. Ennek előnyei és hátrányai is vannak: figyelni kell, hogy legyen érdemi tapasztalat a döntéshozatalban, de nem baj, ha mindenki fiatal – azt gondolom, a pénzügyi szakma nagyon öreg világ tud lenni, megújításra szorul.”

A konfliktusok kezeléséről

„Szükség van olyanokra, akik felvállalják a konfliktust. Nekem is, a kollégáknak is ilyennek kell lennünk. A HOLD-on belül nem kellett forradalmat csinálni, mert az előző vezérigazgató, Bilibók Botond is hasonló elveket vallott. De mindig vannak konkrét ügyek, amikor azt kell mondani a tapasztaltabbaknak, a „nagy embereknek”, hogy valami nem jó, valamivel nem értek egyet.

Sok szituációban el kell mennem a falig, de az a fal mindig messzebb van, mint sokan gondolják.”

Minden másról, a HOLD-on belüli pályájáról, az After Hoursról és a Holdblogról, az általa javasolt könyvekről vagy arról, miért nem tartja magát avokádónak, az Epic Stories podcastban mesél: