Szárnyal a Nyomda

Folytatódott az ANY Biztonsági Nyomda menetelése, és árfolyama már elérte a 600 forint körüli szintet is. A KBC Equitas elemzői szerint a technikai kép alapján akár egy kisebb megálló is jöhet, a fundamentális kép viszont nem változott, továbbra is stabilan működhet a Nyomda.

Vonzó osztalékhozammal kecsegtet az ANY Biztonsági Nyomda (jelenlegi áron számolva akár 8 százalék is elképzelhető) a KBC szerint. A magyar piacon egyre nagyobb kérdőjel merül fel az eddigi osztalékfizető papírokat illetően, a Magyar Telekom és az ELMŰ-ÉMÁSZ közműpáros osztaléka körül is egyre nagyobb a bizonytalanság. A befektetők érdeklődése így a stabil osztalékfizető Nyomdára irányulhat.

Szentirmai Péter, a KBC fundamentális részvényelemzője szerint a tavalyi 44 forintos szinthez képest még emelkedhet is a kifizetés, mivel növekedhet idén az egy részvényre jutó nyereség.

A fundamentális befektetéseiről híres Concorde Alapkezelő október elején növelte kitettségét a Nyomdában, amit szintén pozitívumként értékelhető.

Az NFC (mobilfizetési alkalmazások) sztori is egyre inkább kézzelfogható közelségbe kerül, például a BÉT befektetői roadshow-in egyre többet lehetett hallani róla, így akadhatnak olyanok, akik már az NFC projekt miatt is veszik a részvényt. Sok még azonban a bizonytalanság, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a részvénypiacok általában előre elkezdik beárazni a hasonló történeteket, mutat rá a KBC elemzése.

Az árfolyam-emelkedést fűtheti, hogy az Egisből kiszálló befektetők másik magyar papírba súlyoznak át, és mivel a Nyomda forgalma nem túlságosan magas, ezért az árfolyamot akár már néhány 10 millió forinttal is meg lehet mozdítani.

Az RSI indikátor ugyanakkor a túlvettség jeleit mutatja, ami óvatosságra inthet, figyelmeztet Szentirmai Péter. A technikai elemzés heti grafikonján pedig a 200 hetes mozgóátlag bizonyulhat ellenállásnak 622 forint környékén, ahonnan nem kizárt egy egészséges korrekció. Ebben az esetben az 570 forint környékén húzódó trendvonal viszont már támaszként szolgálhat. Ha azonban a 622 forintos szinten átjutna az árfolyam, akkor egy nagyobb tér is nyílhatna az emelkedés előtt, és akár a 700 forint sem lenne elképzelhetetlen.

Forrás: vg.hu – 2013. október 22.