Szigorítás az észteknél

Észtország július 6-tól 7 európai országból beutazókra (Bulgária, Horvátország, Luxemburg, Portugália, Svédország, Románia, Csehország) két hetes karantént vezetett be.  Az észt rendszer olyan, hogy ahol az infekciós ráta 16/100 000 fölött van 14 napos átlagot tekintve, az onnan jövőkre automatikusan karantént ír elő. Minden pénteken frissítik a listát.

Ez így nagyon durván lelassítja, kvázi tervezhetetlenné, lehetetlenné teszi az európai turizmus feléledését, és további tartós nyomást rak a repülésre (rakj így össze egy menetrendet)  és a vendéglátásra/hotelszektorra, nem maga a járvány, hanem az állandóan a levegőben lógó állami korlátozó intézkedések és az azoktól való félelem, és az észt szisztéma még hagyján, mert van benne valami rendszer, noha azok az állami adatközlések, melyeken alapul, teljesen esetlegesek, vagy kotyvasztottak sok országban.

Tehát ha az észtektől akarsz utazni, legjobb pénteken elmenni egy szabadlistás európai országba, de onnan csütörtökön hazajönni, ha fenyeget, hogy felkerül a listára… Pl. aki Tallinnból leugrott az Adriára egy kis dolcevitára, vagy Prágába várost nézni & sörözni, most megszívta, nézheti a plafont két hétig, mindezt két sörért az  U Flekůban.

Forrás: Vakmajom a Facebookon