Tesla: klasszikus manipulációs taktika?

Elon Musk csak az elmúlt héten 4 milliárd dollárért adott el Tesla-részvényt, az idei évben eddig összesen 19 milliárdért. Az elemzők meg mindenféle okosságot felsoroltak, miért esik az árfolyam, amikor annak egyetlen nyomós oka van: a bennfentes két kézzel adja – írta Vakmajom.

Szerda (2022.11.09.) délelőtti Tesla-árfolyam, Forrás: Yahoo Finance

Ő tudja a legjobban, mit ér, és szerinte az érte kapott dollár többet ér, mint az éves mélyponton álló részvény. Aztán hogy a Twitterre költi a pénzét, vagy mire, az mindegy.

A legviccesebb az egészben, hogy miközben őrült tempóban elad, olyanokat mond a cégről, hogy az majd többet fog érni, mint világ két legdrágább cége, az Apple meg az Aramco együtt, ami hétszerező árat jelentene. Ilyen illúziókeltő benyögésekkel csinál piacot az eladásainak, hogy legyen, akit megtömjön.

Klasszikus manipulációs taktika ez, 100 éve is így csinálták… Előbb fel kell húzni az árat jó magasra, aztán adni végig lefelé azoknak, akik 50 százalék “diszkontra” jönni fognak, hogy “olcsó”, mintha a boltban lennének, csak esésben lehet sok részvényt eladni.

“Sose azt nézd, amit mond, hanem amit csinál.”

“Now I’m of the opinion that we can far exceed Apple’s current market cap. I see a path for Tesla to be worth more than Apple and Saudi Aramco combined.”

Apple is now worth $2.3 trillion, and Saudi Aramco is worth about $2 trillion.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Deglobalizáció: hazaköltöznek a gyárak és nőnek az árak

Vakmajom: A deglobalizációs tendenciák szimbóluma a Micron giga chipgyárának New York államban való megépítése. A végül akár 100 milliárd dollárra (!) rúgó óriásberuházás állami és szövetségi támogatást is kap.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.