„Jöhet az elektromos autó, de legyen más is!”

A Toyota nem áll be a “minden azonnal legyen elektromos!” kórusba, a vállalat szerint ez évtizedes távon nem segíti a vélt környezetvédelmi célokat és amúgy is kivitelezhetetlen, és van helye a palettán a hibridnek meg a plug-in hibridnek is. Jöhet az elektromos, de legyen más is!

A „csak egy vélemény legyen!” diktatúrája felütötte a fejét a vállalatvilágban is. Még szerencse, hogy van, aki ellenáll és nem fél attól, hogy eretneknek kiáltják ki (a “régi generációhoz tartozó” Akio Toyoda áprilisban állt fel a Toyota elnöki székéből – a szerk.). Nincs kizárólagos igazság…

Idézet a Wall Street Journal kapcsolódó cikkéből:

“He also emphasized that battery-powered EVs “are not the only way to achieve the world’s carbon neutrality goals.” Toyota is promoting its hybrids and plug-in hybrids as alternatives to battery-powered EVs. Plug-in hybrids contain an internal combustion engine that can kick in when the battery runs low, which alleviates range anxiety. They are also cheaper than EVs.

A Toyota memo to auto dealers in April explained the challenges to full electrification. For instance, “most public chargers can take anywhere from 8-30 hours to charge. To meet the federal [zero-emissions vehicle] sales targets, 1.2M public chargers are needed by 2030. That amounts to approximately 400 new chargers per day.” The U.S. isn’t close to meeting that goal.

Toyota also noted that “more than 300 new lithium, cobalt, nickel and graphite mines are needed to meet the expected battery demand by 2035,” and they could take decades to develop. “The amount of raw materials in one long-range battery electric vehicle could instead be used to make 6 plug-in hybrid electric vehicles or 90 hybrid electric vehicles.”

Birkák, zöld-ség és Prius:

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Az Exxon szabadalma teljesen megváltoztathatja a jelenlegi autóink használatát

Forradalomra kontrázó forradalmat hozhat a közlekedésben, hogy egy, az elektromos motorknál is frissebb vívmány segítségével a világháború előtti autók is ugyanúgy, hibátlanul (és minimális ökológiai lábnyommal) működnek, mint a ma kapható vadonatúj SUV-ok.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.