A V3 élen jár az ukrán hadsereg támogatásában

Csehország az első: szovjet T-72-es tankokat küldött Ukrajnába, legalább egy tucatot. És Szlovákia is beszáll, részt vesz az ukrán fegyverzet és hadieszközök javításában az erre szakosodott hadiüzemeiben – olvasható Vakmajom oldalán.

Szerinte minden fegyvert meg kell adni az Európa szabadságáért harcoló ukránoknak. A V3 országok élen járnak ebben, vezetik Európát az erőfeszítésben: “még emlékeznek rá, milyen orosz zsarnokság és megszállás alatt senyvedni”.

“Mindig is szerettem a cseheket, a cseh kultúrát és irodalmat, Hrabalt és Havelt, meg persze a valódi sört, a civil szellemiségüket és a polgári, világi éthoszt, vagy azt, ahogy nemrég Prága polgármestere kiállt Tajvan mellett. Micsoda büszkeség most cseh állampolgárnak lenni! Azt érezni, hogy az egész világon mi adtunk először ilyen nehézfegyverzetet az agresszor elleni igazságos honvédő háborút harcoló megtámadottnak. Ez a szolidaritás és a szabadságszeretet.”

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Lengyelország: az ukrán menekültek a felemelkedés kulcsai

A háború után a Lengyelországba menekült ukránok java vélhetően nem fog hazatérni: ez hatalmas gazdasági-demográfiai lehetőség az országnak. Interjú.