Igazi verseny

Piacok: amcsiknál még mindig új rally csúcsokon az indexek, Európa még nagyobb lemaradásban, az indexek 7-15% mínuszban év eleje óta. Nem nagyon emlékszem ekkora európai alulteljesítésre egy emelkedésben.

Na ez az igazi verseny: a két konkurens társaság, a Wizz meg a Ryanair 10 perc eltéréssel szinte ugyanakkor repüli a Malaga–Budapest vonalat, teljesen rámentek egymásra. És a fogyasztónak nagy élvezet, hogy így versengenek a kegyeiért, hiszen ez a verseny lenyomja az árakat, illetve a szolgáltatás minőségének javítása irányába mutat: a Wizz például egy vadiúj Airbus A321-gyel ment, szinte még gyári volt az illata. Éljen a verseny – már ahol hagyják, hogy verseny legyen és szabadpiaci árak. (Ezzel szemben megalakult a nemzeti kukaholding, hatósági árakkal a beállamosított szemétszállításban. Ergo rajtunk fog rohadni a szemét.)

Amúgy nem semmi, hogy a britekhez mennyi gép megy, nagyon szeretnek Európába jönni.

Egy kis tényfeltárás: kiszivárgott dokumentumok szerint dollármilliárdok csorognak strómanokon (régi haverokon és gyerekkori ismerősökön) és offshore cégeken, állami kézben lévő orosz bankokon keresztül Putyin kezébe az orosz gazdaságból. Mivel ő a capo di tutti capi, azaz a legfőbb főnök a maffiaállamban, ez egyáltalán nem meglepő, az egész berendezkedés erről szól, hogyan lehet a 2000 milliárd dolláros gazdaságból élősködőként minél többet kinyerni. És ezért nem lesz soha versenyképes gazdaság Mordorból ezzel a struktúrával.