Putyin rezidencia

Mutatós házikó, ugye? Nos, a Costa del Solon van, Benahavis közelében, és a pletykák szerint nem másé, mint Putyiné, 35 millió euróra becsülik az értékét, egy saját hegyen van a 4000 nm-es villa, mindennel felszerelve és láthatóan egy külön szőlészet is tartozik hozzá (a falakon kívüli rész bal oldalon a bevezető út fölött), állítólag Burgosból telepítettek ide egy olyan különleges szőlőfajtát, amit nem kell permetezni, és ezért (is) a belőle készült bor palackja 1000 euró, „Pingust” fognak itt készíteni, Peter Sissek dán borász felügyeletével. Egészen véletlenül bukkantam a sztorira, de elég beszédes. Jól be kell osztani a 150 000 eurós elnöki fizetést hozzá. :-) (A Google Earth a barátod, nehéz elbújni előle, legfeljebb föld alatti pincékbe lehet.)

Egyébként a környéken lévő golfklubban és ingatlankomplexumban olyan nehéz tulajdont szerezni – az illusztris lakók, akik közt számos celebritás akad az orosz oligarchákon kívül, megvétózhatják az új tulajdonost –, hogy Shakira és David Backhem sem tudott vásárolni…

Adalék a munkaerőhiányhoz és az abból fakadó potenciális inflációs nyomáshoz, hirdetés a helyi lapban: mindenféle alkalmazott kell és már szakképzettséget sem várnak el, annyira nem kapni megfelelően képzett munkaerőt. Meg fognak emelkedni a bérek, hiszen amiből hiány van, annak felmegy az ára.