A vérzivataros időben is állták a sarat a Concorde abszolút hozamos alapjai

A sokszor uborkaszezonként emlegetett nyári hónapok ezúttal óriási részvényáresést hoztak a világ tőzsdéin. 2011 harmadik negyedévében 14 százalékot esett az amerikai S&P 500, míg a német DAX 25, a magyar BUX index 30 százalékot veszített értékéből. Ilyen rossz negyedévre 1928 óta (amióta az amerikai indexet számolják) az esetek kevesebb, mint 7 százalékában volt példa. Ennél nagyobb DAX esés átlagosan 13 évente történik. A BUX-nak 20 éves története alatt mindössze kétszer volt ennél gyengébb három hónapos időszaka.

Örömmel írhatjuk, hogy a Concorde Alapkezelő abszolút hozamos alapjai befektetőinek a haja szála sem görbült meg ezalatt az időszak alatt. A Concorde-VM Származtatott, a Concorde Columbus Származtatott, a Citadella Származtatott, a Platina Pi Származtatott, valamint az ezekbe fektető Concorde Hold Befektetési Alap egyaránt pozitív, a kockázatmentes hozamot meghaladó teljesítményt ért el 2011 harmadik negyedévében.

A fenti alapokat év eleje (illetve a Concorde Hold Alapot márciusi indulása) óta tartó befektetők mindegyike pluszban van idén. Lássuk a teljesítményeket!

concorde grafikon_cit
concorde grafikon_columbus
concorde grafikon_hold
concorde grafikon_platpi
concorde grafikon_vm