Whatever it takes!

Baj van a bankokkal!

Honnan tudod?

Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk.

De miért esik?

Mert baj van a bankokkal.

Tényleg, ezt csinálják. Egymást riogatják ott, a tőzsdén. Miközben nincs érdemi baj a bankokkal, csak esetleg vannak olyan kötvényeik (államkötvényeik, hahó!), amelyek majd két év múlva érnek annyit, amennyit 2022 elején értek. De akkor tényleg annyit fognak. Nincs subprime német államkötvény beépített aknákkal. Esküszöm!

Nem tudom, kik csinálják, de egy duplacsövűt már összehoztak. Meg egy másikat az Egyesült Államokban. Akármennyire is elcsépeltem e szót: hiszti van. Persze ez a hiszti pusztítóbb tud lenni a szokásosnál, ezért is nem értem, mit művel az EKB. Pontosabban nem művel, szemben a Feddel.

Talán hívják fel nyugdíjas elnöküket, Mario Draghit, akinek már van gyakorlata, mit kell hiszti idején mondani: Whatever it takes! Azaz minden szükségest megteszünk. Itt ugyanis meg tudnak, ld. Credit Suisse, ahol végül – bankárokon kívül – nem nagyon találunk kárvallottat… a betétesek közt meg egyet sem! Még gondolkozni sem kell hozzá: korlátlan betétbiztosítás. Elég bemondani és máris nem lesz szükség arra a biztosításra.

Nincs baj a bankokkal.

Honnan tudod?

Honnan tudnám?! De emelkedik az árfolyamuk.

De miért emelkedik?

Mert nincs baj a bankokkal.

Szívesen!

Disclaimer: Van egy csomó bankrészvényem. Mivel nincs semmi bajuk. Csak esik az árfolyamuk.

Túlárazott, túlvett, túlpozicionált Európa?

Az öreg róka intézményi befektetők egy hónap leforgása alatt az európai részvénypiacot a leginkább túlpozicionált eszközkategóriának rangsorolták.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.