Zöld Péntek

Bajor fiatalok a pazarlás megfékezését kezdeményezik és igyekeznek szembe menni, a ma divatos költés ösztönzésére épülő Fekete péntekkel.

A klímavédelemnek és a fenntarthatóságnak meg kell jelennie a bevásárlási szokásokban is. A diszkontharcok és a meggondolatlan fogyasztás helyett több fenntarthatóságra és klímavédelemre van szükségünk a bajorországi vidéki ifjúsági szervezetek szerint. A katolikus falusi ifjúsági mozgalom és a bajor fiatal gazdálkodók egyesülete közösen népszerűsíti a tudatos fogyasztást, a fenntartható cselekvést és a regionális élelmiszerek vásárlását a „Zöld Péntek” kampánnyal.  Remélem sokan csatlakoznak hozzájuk és elindul egy új, de környezet tudatos őrület.

A bajorországi vidéki fiatalok fókuszba szeretnék állítani a „Zöld Péntek Hetét”, ahol ötleteket, információt adnak a fogyasztóknak, miként dolgozhatják át a fogyasztási szokásaikat. Azokra fókuszálnak, akik tudatosak a mindennapjaikban.

A bajor egyesület november 22-én, hétfőn indult, aminek keretében a bajor vidéki nők például saját készítésű univerzális tisztítószertippeket adnak és elmagyarázzák, hogyan lehet nélkülözni az eldobható termékeket. A héten foglalkoznak a megújuló energiákkal, mobilitással és fókuszálnak a szezonális, fenntartható főzésre az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében.