Zsiday Viktor: „Ez a pánik inkább egy új trend kezdete”

A befektetései szakember is elemezte az amerikai tőzsdék hétfői bezuhanását.

Mint megírtuk, óriásit zuhant az amerikai tőzsde, miután jelentős eséssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe eddig soha nem látott mértékben, 1600 ponttal zuhant, százalékos viszonylatban pedig 2011 augusztusa óta nem látott mértékben veszített értékéből.

„Vajon ennyi volt a 2018-as „flashcrash”? Lesz még lejjebb? Vagy innen újra kezdődik az emelkedő trend?” – teszi fel a kérdést Zsiday Viktor.
A befektetési szakember blogjában úgy vélekedik, egy új trend kezdetéről van szó, „amikor a nyugodt felfelé mozgás helyett vad mozgások lesznek”.

„Az USA-ban már szemmel látható a kamatszint, és más országokban is jelentős hozamemelkedés zajlik/zajlott, miközben a pénznyomtatás mennyisége lecsökken, majd várhatóan negatívba vált – ilyen évek óta nem volt! A jegybankárok fújták az elmúlt évek eszközárbuborékát, és most megpróbálják leengedni” – véli Zsiday.

A szakember azt írja, „ha mindezeket összeadom, akkor arra jutok, hogy a bika szellemisége valószínűleg megtört, és heves, csapkodó piac lesz”.

„Úgy vélem, jó esély van új részvénypiaci minimumokra a következő hetek-hónapok során, habár a meglepetés ereje már nem olyan nagy, mint korábban” – zárja sorait Zsiday.

Forrás: hvg.hu – 2018. február 7.

Kiemelt kép forrása : hvg.hu