Hogyan tudok átutalni pénzt TBSZ-ről a bankszámlámra?

Amennyiben TBSZ-ről szeretne pénzt felvenni, TBSZ feltörtésnek, megszűntetésnek számít, azért ügyfélszolgálatunk segítségét kell kérnia.

Kérjük írjon az info@hold.hu-ra amennyiben Online vagyonkezelt és Online befektetési alapok ügyfél, illetve Üzenetküldés menüpontban amennyiben kizárólag Online befektetési alapok ügyfél az alábbi sablon üzenetet kitöltve:

 1. Szeretném megszűntetni a 20.. évű, ........ számú Tartós Befektetési szerződésem.
 2. Tisztában vagyok vele, hogy a Tartós Befektetési Szerződés megszűntetése adófizetési kötelezettséget vonhat maga után.
 3. Amennyiben a TBSZ teljes egyenlegét szeretné kiutalni:
  1. A....... portfóliókódú és .................számlaszámú portfólió(k) teljes egyenlegét szeretném kiutalni az Önöknél is rögzített ................. bankszámlaszámomra.
 4. Ha nem a teljes összeget szeretné kiutalni
  1. A....... portfóliókódú és .................számlaszámú portfólió(k)-ról .................összeget szeretném kiutalni az Önöknél is rögzített ................. bankszámlaszámomra. A további egyenlegem vezessék áta  ...... portfóliókódú és .................számlaszámúalábbi portfólióra:
   1. Tranzakciók / új portfólió menüpontban nyisson olyan portfóliót, amire a HOLD-nál maradt összegetát tudjuk vezetni. Itt fontos tudnia, ha gyűjtőévi TBSZ-t szűntet meg, akkor a HOLD-nál maradó összeget csak Normál számlára tudja kivezetni. Például 2024-ben, 2024 TBSZ-t szeretne megszűntetni, akkor Normál portfóliót kell nyitnia és a HOLD-nál maradó összeget ide kell kiutalnia.

Megjegyzés:

A fentiekben közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek és nem tekinthetők adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. A fentiekben közölt tájékoztatás nem teljes körű, változtatási jogát az Alapforgalmazó Zrt. fenntartja. A Tartós Befektetési Számlán lévő befektetésből származó jövedelem után elérhető adómentesség feltételeit a vonatkozó jogszabályi előírások határozzák meg. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében éppen ezért kérjük, hogy tanulmányozza a Tartós Befektetési Szerződéssel kapcsolatos jogszabályi előírásokat, különösen az SZJA törvény előírásait, a NAV állásfoglalásait, valamint az Alapforgalmazó Zrt. Üzletszabályzatának, Kondíciós Listájának, Hirdetményeinek, egyéb kondíciós feltételeinek és a vonatkozó szerződéseknek a rendelkezéseit.