Vagyonkezelés

A vagyonkezelés keretében egy megtakarítással rendelkező ügyfél, szakértőkre bízza megtakarítását, akik előre meghatározott feltételek szerint hosszú távon menedzselik, befektetik azt.

HOSSZÚ TÁVÚ BIZALMAS ÜZLETI KAPCSOLAT

a vagyonkezelő és ügyfele között

ÜGYFÉL

 • Befektetési célú megtakarítással rendelkező
  magán- vagy jogiszemély
 • Idő hiányában nem tud megtakarításaival napi szinten foglalkozni
 • Hiányos befektetési ismeretek
 • Pénzügyileg tudatos
 • Hosszú távra tervez

VAGYONKEZELŐ

 • Befektetési szolgáltató
 • Képviseli: privát bankár
 • Célja a rábízott vagyon gyarapítása
 • A befektetésekkel kapcsolatos döntéseket, adminisztrációt és egyéb teendőket átvállalja
 • Figyelemmel kíséri ügyfele portfóliójának alakulását és elvégzi a szükséges módosításokat anélkül, hogy ezzel ügyfeleit bármilyen formában zavarná

ELŐNYEI

MEGMUTATJUK MILYEN EZ A VALÓSÁGBAN!

*ELEMZŐ, PORTFÓLIÓKEZELŐ, TRADER, KÖNYVELŐ, KÖNYVVIZSGÁLÓ, INFORMATIKUS, ADÓSZAKÉRTŐ, JOGI SZAKÉRTŐ

A vagyonkezelés az ügyfél megtakarításának rendszeres kezelését jelenti mind befektetési, mind adminisztratív szempontból. A vagyonkezelő teljeskörű szolgáltatást nyújt, amelyben nemcsak a pénzügyi döntések meghozatalához szükséges szaktudást, de a pénzügyekkel és befektetésekkel kapcsolatos teljeskörű adminisztratív feladatokat is ellátja.

Vagyonkezelés alatt a mások számára nyújtott befektetési tevékenységet értjük. Célja nem csupán a vagyon gyarapítása, hanem a kockázatok minimalizálása is. A személyre szabott vagyonkezelés általában minimum belépő összeghez kötött, de a befektetési alapok terjedésével már részben kisbefektetők számára is elérhető.

Az ügyfél számára vonzó lehet egy vagyonkezelő szolgáltatása, hiszen mint minden, befektetéseink kezelése is szaktudást, körültekintést, és időt igényel. Emellett a vagyonkezelő költséghatékony is, nem csupán a szaktudás megszerzésének idő- és pénzbeli költségeinek oldalán, de a szolgáltató magasabb forgalmával járó alacsonyabb kereskedési költségei révén is.

A szolgáltatót általában egy személyes privát bankár képviseli az ügyfél felé, rajta keresztül folyik a kommunikáció legnagyobb része, azonban a vagyon kezeléséért nem ő felel. A háttérben dolgozó vagyonkezelők feladata a vagyon gyarapítása, a befektetői igényeknek megfelelő hozam elérése a lehető legkisebb vállalt kockázat mellett.

A vagyonkezelő feladatai közé tartoznak az ügyfél pénzügyi igényeinek felmérése, az egyes eszközök alapos vizsgálata, az elérhető opciók igényeknek megfelelő kiválasztása, a pozíciók, illetve lehetőségek folyamatos nyomon követése, illetve azok igazítása, amennyiben szükségesnek ítélt, pénzügyi jelentések készítése, illetve azok kommunikálása az ügyfél felé. A befektetési döntés meghozatala magában foglalja a pénzügyi ismereteket, de az egyes eszközökhöz szükséges adózási és jogi szabályozások ismereteit is, valamint az adminisztrációt.

Vagyonkezelő alkalmazásával így a fent említett összes funkciót megspórolhatjuk mindennapjainkból, és tudunk arra koncentrálni, ami valóban fontos számunkra.

Az ügyfelektől kapott felhatalmazás alapján a befektetésekkel kapcsolatos döntéseket, adminisztrációt és egyéb teendőket a vagyonkezelő átvállalja. A vagyonkezelő folyamatosan figyelemmel kíséri a portfóliókat és a szükséges módosításokat is megteszi anélkül, hogy megbízó ügyfeleit bármilyen formában zavarná, ezzel is levévé a döntésekkel járó terheket partnereik válláról.

A Vagyonkezelő az a szakértő személy, szervezet, aki a rábízott ügyfélvagyont kezeli, folyamatosan karbantartja, őrzi és legjobb tudása szerint. A rábízott vagyon értékének a növekedésére törekszik. Tevékenységét szerződésben meghatározott paraméterek szerint végzi. Munkájááért díjat kér. A legelterjedtebb formája a privát vagyonkezelés.