Hedge fund > Burger King

Már több hedge fund működik világszinten, mint Burger King-étterem – ezzel a felütéssel közölte nemrég a Preqin riportját a Financial Times, amiből azt is megtudhattuk, hogy a fedezeti alapok száma (30 ezer) lassan beéri a McDonald’s-ok (35 ezer) és a globálisan jegyzett részvények mennyiségét (43 ezer) is. Az már csak hab a tortán, hogy több hedge fund-menedzser tevékenykedik, mint Taco Bell-üzletvezető.

Mit üzen mindez? A passzív befektetések térnyerése buborékot fúj, és megtöri az aktív eszközök dinamizmusát? Nem feltétlenül, viszont tagadhatatlan, hogy komoly növekedési és túlélési képességről tettek tanúbizonyságot az utóbbi időszak válságait átvészelő befektetési és fedezeti alapok – annak ellenére is, hogy a hozamok összességében közepesek voltak.

JOGI NYILATKOZAT

A dokumentumban foglaltak nem minősülnek befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, befektetési elemzésnek, az abban foglaltak alapján a HOLD Alapkezelő Zrt.-vel szemben igény nem érvényesíthető, azokért a HOLD Alapkezelő Zrt. felelősséget nem vállal.